Home » Blogs » Waterkoker RVS & BPA vrij

Waterkoker RVS & BPA vrij

Gepubliceerd op 3 april 2019 om 13:33

waterkoker

BPA en BPS komen het meeste vrij wanneer deze worden verhit. Dus maaltijden opwarmen in plastic bakjes in de magnetron is geen goed idee. Maar wat denk je van de waterkoker? Even wat water opwarmen voor de babyfles? Kopje thee zetten? Elke keer dat je de waterkoker gebruikt komt er ook BPA of BPS vrij in het gekookte water.

Zoektocht gestart naar een veilige waterkoker

...

Voor mijn gezin ben ik op zoek gegaan naar een waterkoker zonder schadelijke stoffen. Er wordt dikwijls aangegeven dat een waterkoker vrij is van BPA. Maar dan kan er nog steeds BPS in zitten En deze stof is net zo schadelijk als BPA. Dus ben ik op zoek gegaan naar een waterkoker zonder plastic onderdelen die in aanraking komen met het water.


Waterkoker van glas, keramiek of RVS

Tijdens mijn zoektocht heb ik me eerst gefocust op een waterkoker van glas. Ik had een mooie uitvoering gevonden en gekocht. Er zaten wel enkele plastic onderdelen aan de binnenkant van de deksel. Maar dit was een glazen exemplaar met zo min mogelijk plastic. Maar na 2 dagen zat er kalk-aanslag in de ketel. Dat is niet te voorkomen in een waterkoker. Maar in een glazen waterkoker zie je dat direct zitten. En dat ziet er niet mooi en fris uit. Na enkele weken regelmatig ontkalken ben ik op zoek gegaan naar een ander exemplaar.

Het is RVS geworden

Een uitvoering in keramiek zonder plastic onderdelen kon ik niet vinden. Dus heb ik mijn zoektocht voortgezet naar een uitvoering in volledig RVS.

En na heel lang zoeken is het gelukt. En hij ziet er ook nog eens mooi uit. Ik heb nog eens voor de zekerheid nagevraagd bij de fabrikant of ie echt vrij is van bovengenoemde stoffen, en zij hebben bevestigd dat deze uitvoering van de waterkoker vrij is van BPA en BPS.

Dit is ie dan!

waterkoker zonder bpa en plasticGevonden! Een waterkoker zonder plastic, BPA, BPS en weekmakers. De binnenzijde en het verwarmingselement van deze waterkoker zijn van RVS.

Ook de deksel is gemaakt van roestvrij staal. Dit hebben niet alle waterkokers en is wel van belang. Als het water gaat koken, komt er stoom vrij. Het stoom vormt zich tot druppeltjes water op de deksel en deze druppeltjes komen weer in de ketel terecht.

Goed om te weten: er zit geen waterindicatie aan de buitenkant op, zodat je aan kunt zien hoeveel water er exact in zit. Omdat deze altijd van plastic zijn, en dat is nou net het materiaal dat je niet in de ketel wilt hebben.

Waterkoker, gemaakt van RVS en is tevens BPA-vrij. Dus zonder giftige stoffen geproduceerd.
Deze kleine waterkoker is uitgevoerd met een analoge thermometer. Deze retro thermometer maakt dit de beste waterkoker voor thee. Omdat iedere theesoort een andere temperatuur benodigd geeft dit de mogelijkheid om het perfecte kopje thee te zetten.

 

 

 

 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.